ARTIKAL DODAN U KOŠARICU

NOVALAC Prenatalne kapsule 30kom.

33,05 KM
Dostupnost: DOSTUPNO

Dodatak prehrani za žene u vrijeme planiranja trudnoće te trudnice i dojilje.

ŠIFRA: 04628
BREND: NOVALAC
Dostupnost: 3 kom

Aktivna folna kiselina

Aktivna folna kiselina Quatrefolic najnovija je, četvrta generacija folne kiseline. Da bi folna kiselina mogla djelovati, mora se u tijelu pretvoriti u aktivni oblik. Budući da svaka 2. žena lošije pretvara folnu kiselinu, korisno je folnu kiselinu uzeti u aktivnom obliku. Novalac prenatalne kapsule sadrže aktivnu folnu kiselinu Quatrefolic, koju tijelo može iskoristiti u potpunosti.
Nedostatak folata u trudnoći čimbenik je rizika za oštećenje neuralne cijevi. Iz neuralne cijevi razvijaju se mozak i leđna moždina dojenčeta. Kako bi se izbjegle ozbiljnije komplikacije u razvoju dojenčeta, stručnjaci preporučuju pravovremeno dodavanje folne kiseline pomoću dodataka prehrani najmanje tri mjeseca prije planiranog začeća te tijekom čitave trudnoće i dojenja.

Željezo

Čak 40 % trudnica ima anemiju, za što je najčešće kriv nedostatak željeza. Znaci nedostatka željeza mogu se pokazati kao umor, smetnje koncentracije, ispadanje kose i pukotine u kutovima usana.
Novalac prenatalne kapsule sadrže mikroenkapsulirano željezo Lipofer, koje omogućuje dobru apsorpciju željeza u krv, ne nadražuje želudac i nema neugodan okus metala. Mikroenkapsulacija je tehnološki postupak u kojem se željezo omota posebnom ovojnicom.

Omega-3 masna kiselina DHA

Dokozaheksaenska kiselina (DHA) spada u skupinu omega-3 masnih kiselina koje tijelo samo ne može proizvesti, nego ih treba unijeti u organizam s prehranom ili dodacima prehrani.
Tijekom trudnoće i dojenja DHA utječe na:
-optimalan kognitivni razvoj djeteta,
-optimalan razvoj očiju djeteta i
-smanjenje opasnosti od preranog porođaja.

Preporučena dnevna doza i način upotrebe: 1 kapsula na dan za vrijeme obroka. Kapsulu progutajte cijelu s čašom vode.